sol i sinne, bränd inne

Time for some update from Thailandet. Håller mig borta från solen idag då jag trots skugga och spf 30 lyckats bränna mig. Har just försökt få i mig en pad thai med hjälp av pinnar. Det är inte det lättaste ska ni veta och jag har nu insett varför alla thailändare är så små – man kan inte ha fått i sig särskilt mycket mat under livet med dessa pinnar. Gav upp för en stund och började iaktta ett par som verkar ha en livlig diskussion på teckenspråk. Ganska så komiskt faktiskt, tecknen talar sitt tydliga språk – de ser ut att skrika på varandra men ändå hörs inte ett ljud. Nog om det. Det jag skulle komma fram till var att jag inte hann påbörja rond 2 mot pinnarna förrän en thailändare kom och frågade ”Finiiii?” (vilket är engelska för finished med thailändsk accent om det inte framgick), varpå jag skakade på huvudet och han tog min tallrik och gick. Kan de inte lära sig skakning betyder nej och nickning ja för oss stackars turister? Så just nu får man väl säga att det står 0-1 till pinnarna. Fan!

Detta måste väl varit mycket roligare för er att veta än att solen strålar över Koh Chang, havet är alldeles kristallklart och svalkande, sanden helt pudermjuk och ja, ni kan säkert föreställa er hur bra jag har det. Livet kan nog inte vara mycket skönare eller enklare. Det svåraste man är med om en dag som denna är att bestämma inte bara var man ska äta utan också vad och sen få personalen till att förstå det. Lite jobbigt kan det också vara när restaurangen inte kan ge en riktiga bestick pga att de dukat ut allt inför kvällens firande av det nya året eller när man av samma anledning inte kan ligga på sin vanliga plats på stranden pga att hotellet har riggat upp en scen, ska man då gå åt vänster eller höger? Decisions decisions… Det kommer i alla fall bli ett ordentligt firande av det nya året ikväll på Hat Sai Khao i Koh Chang ikväll, var så säker.

 

Hoppas att ni alla har det bra därhemma i Sverige och Norge, GOTT NYTT ÅR!

 

/Evelina


Tid för Frida info

Hej alla vänner och bekanta, Frida heter jag och är en av aporna som til stranden ska åka.
Just nu är vi ju alla på olika delar i sverige och världen men snart så startar vårat äventyr på riktigt men först ska jag nu berätta för er vad jag har haft för mig under tiden i the S-town ;)
Har haft en underbar jul men massa mat, kanske lite för mycket med tanke på att man ska ligga på en strand i 3 månader, får nog hålla mig till vassen denna gången med. TYPISKT haha
Men gått är det så varför inte äta mer ;) ... Ja, mycket mat och mys med familjen på julafton men spel och film, somnade i soffan och vaknade av min bästis underbara stämma, Elsa har nämligen lärt sig att skrika numera... Haha
Tyvärr eller för min del ganska skönt så har snön inte kommit till fina Södertälje så jag tror faktiskt att jag slipper se den i år ;) Hurra för mig!!
Träffat mina underbara vänner på en massa kaffe och återigen mat och bara pratat en massa skit vilket har varit väldigt kul. Skaka rumpa har jag också hunnit med och tillochmed sovit på luftmadrass i en "främlings" hem. Haha
Sen till packningen som går väll sådär, väskan är framme men tyvärr är den tom än sålänge. Kläderna ligger så fint på soffan men tycker det är lite svårt att veta vad man ska ta med sig. Så jag gör en typiskt Frida, väntar till sista sekund.
Men jag har lyckats införskaffa mig en kamera som tydligen ska ta enormt bra och fina bilder, reselakarn så jag slipper få balusker och solkräm så jag inte kommer hem som en kräfta ;)
Är jääääääääkligt taggad för detta nu och saknar er mina apor och min elefant;)
Men innan planet går så ska vi ju hinna med att fira in det nya året som erbjuder massa äventyr och jag redan då får träffa paret schimpans för att äta god mat och dricka massa viiiiiiiiiin ;) HURRA FÖR MIG-!!
Nu hoppas jag och alla våra trogna läsare att mina kompanjoner också tar till sig att skriva lite i denna blogg så vi alla får reda på vilka vi är och att vi kommer erbjuda den mest undehållande, roliga,skrattiga,avensjuka bästa bloggen ever;) haha.
Puss och kram ses kanske i Afghanistan ;)

Hejsan mamma och pappa!

Vi har nu startat en blogg så ni kan följa oss fem på stranden och en på savannen på våra äventyr på två olika kontinenter.

Läs varje dag så får ni se att vi mår bra

Haaa det så kult på restaurangen. Heeejdåå

RSS 2.0